RIP Harvey Houtkin

04:21 / Upplagd av Webmaster /

Det är omöjligt att ha en blogg om daytrading och inte nämna Harvey Houtkin.



















Har du ett aktiekonto online? Har du tillgång till alla världens börser via din hemdator? Köper eller säljer du aktier på daglig basis utan att gå via din mäklare?

Ja då har du Harvey Houtkin att tacka för mycket av det!



Harvet Houtkin, den första SOES Banditen, kämpade hela sit liv mot etablissemanget på Wall Street. Han kämpade ensam mot de stora elefanterna för att den ensamma daytradern skulle få samma möjlighet av köpa och sälja aktier direkt elektoniskt via sin egen börsskärm, utan mäklare eller mellanhänder.

Harvey kämpade dessutom för att få till decimal spreads istället för fjärdedelar, åttondelar och sextondelar osv. Han åstakom mer under sin livstid än vad den amerikanska myndigheten SEC har gjort på ett helt sekel.

Jag är glad att jag hade möjlighet att träffa Harvey Houtkin ute på sitt gigantiska daytrading center i Montvale, New Jersey i mitten på 90-talet. På den tiden satt det mer än 5000 aktiva daytraders i USA och följde aktier som CSCO, INTL, MSFT och EBAY utan att släppa ögon från vad Goldman Sachs market maker hade för sig.

Etiketter: , , , , , , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar